Instanulságok, avagy, amire az Instagram tanított!

Ma egy személyesebb hangvételű bejegyzést szeretnék megosztani Veletek!

Ha Instagramon is követsz, akkor tudod, hogy én magam nem régóta vagyok aktív az oldalon, a héten született meg a 24. bejegyzésem. Viszont már ez a kis idő is elég volt ahhoz, hogy rávilágítson, hogy milyen nem szeretnék lenni, mi az, amit szeretnék csinálni, mi az, ami nem én vagyok, és mi az, ami számomra értékes és fontos! A következő sorokban ezekről írok!

 

 

Elvárások fogságában!

 

A történethez hozzátartozik az, (de, ha olvastad bemutatkozásom, akkor tudod) hogy hiszem azt, hogy az én életfeladatom az, hogy pszichológusként megmutassam az Örömteli élethez vezető utat.

Nincs problémamentes élet, nincs tökéletes élet, mindannyiunknak meg vannak a magunk kisebb-nagyobb harcai, mindannyiunk életében vannak megpróbáltatások.

Az Örömteli élet egyik jellemzője pontosan az, hogy a megpróbáltatásainkból győztesként keveredünk ki, vagyis fejlettebbé, lelkileg gazdagabbá válunk idővel általuk.

Életfeladatomba vetett hitemmel kezdtem építeni az én „szerelem vállalkozásom), mindezt főállás mellett.

Ahogy az Instagramon elkezdtem jelen lenni, kommunikálni, arra lettem figyelmes, hogy egyre több elvárást állított elém ez a helyzet.

Hiszen, én magam is szerettem volna ezt ügyesen csinálni, szerettem volna fejlődni, értéket közvetíteni, és mindezt szeretném ezután is, de nem mindenáron!

 

 

 

Amire NEM-et mondok!

 

Nem szeretném görcsösen figyelni a számokat, gondolok itt a követők számára, az egy-egy bejegyzéshez kapcsolódó aktivitások mértékére (kedvelés, megosztás, mentés), miközben ezek fontosak, hiszen visszajelzések, melyek alapján el tudjuk könyvelni azt, hogy amit csinálunk mások számára mennyire értékes, az üzenet, amit szeretnénk átadni célba ért-e.

De egy idő után rendkívül frusztráló tud lenni!

Frusztráló tud lenni az is, ha folyamatosan azon töri magát az ember, hogy lépést tartson a „többiekkel”, (gondolok itt Pszichológus Kollégáimra), hiszen mindannyian más körülmények közt végezzük munkánkat, van, aki vállalkozóként saját maga osztja be idejét, és nyilván több időt tud a felületen tölteni. Van, aki kisgyermek mellett az önmagára fordított időben készíti értékes bejegyzéseit, van, aki nehéz élethelyzetek közepette, más, pl. én főállás mellett szabadidőmben… stb. Semmiképp sem szerencsés az összehasonlítgatás, de ebbe a csapdába én szépen belesétáltam az elmúlt hetekben, amiben lényeges szerepet játszott maximalizmusom.

Mindennek következményeként egyre frusztráltabbá váltam, elégedetlenné azzal, amit csinálok, miközben tudom, hogy mindez mennyi áldozattal jár így is!

 

 

 

 

 

 

Az elmúlt hetek hozadékaként az is megfogalmazódott bennem, hogy úgy szeretnék fejlődni, értéket teremteni, úgy szeretném követőim számát növelni, hogy mindeközben hű maradok értékrendemhez!

A pozitív visszajelzéseknek mindig nagyon örülök, és szívesen meg is osztom őket, mert hitelesek, de nekem pl. nem fér bele az, hogy olyan vállalkozó társak ítéljék meg azt, hogy milyen szakember vagyok, és írjanak, beszéljenek rólam superlativusokban, akik saját maguk nem is tapasztalták meg azt. Ilyen eszközökkel nem szeretném követőtáborom növelni!

Miután választ adtam magamban arra a kérdésre, hogy: ,,Mit nem szeretnék? Hogyan nem szeretném?”, megválaszoltam azt a kérdést is, hogy: ,,Mit és hogyan szeretnék?”

Egy biztos! Szeretnék Örömmel vezetni másokat az Örömteli élethez, és ehhez hozzátartozik az is, hogy a jövőben szeretnék örömmel jelen lenni az Instagramon, ugyanilyen örömmel szeretnék tartalmakat készíteni Neked, nem pedig kényszerből, muszájból, ahogy az algoritmus működése kívánja!

Hiszem azt, hogy így, (mindenféle mesterfogások és manipulációk nélkül) is eljutnak hozzám azok az emberek, akiknek kell, akiknek az én üzeneteimre, az én segítségemre van szükségük!

Olyan szempontból hálás vagyok ennek az elmúlt néhány hétnek, hogy általuk újra átgondolhattam, hogy mi az, amire IGEN-t mondok, és mi az, amire nem szeretnék!

Köszönöm, hogy elolvastad soraim!

Ha még nem követed Instagram oldalam, várlak szeretettel!

Viki! 🙂

Hasznos volt számodra ez a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Olvasd el a többi bejegyzést is!