Pszichológiai tanácsadás

„Nem tudod megváltoztatni, ami történt, amit tettél vagy amit veled tettek. De dönthetsz, hogy most hogyan élsz.” (Edith Eger)

 

Mit kell tudni a tanácsadásról?

 • Magánpraxisom keretében mentálisan egészséges személyekkel foglalkozok.

Milyen problémák esetén tudok a segítségedre lenni?

 • egy elakadásból való kimozdulásban
 • egy nehezebb élethelyzetből való kilábalásban, lelki erőforrások mozgósításában
 • önismeretben, személyiségfejlődésben (pl.sérült gyermeki énállapot feldolgozása) 
 • párkapcsolati, családi problémák esetén 
 • Valamint, életfeladatomnak tekintem azt, hogy krízisben lévő, reményvesztett embertársaim vezessem el az Örömteli élethez!

A krízisek két csoportját különböztetjük meg, beszélünk normatív krízisekről, ezek azok, amelyek mindannyiunk életében előfordulnak, életünk fordulópontjain, kortól függetlenül. Élhet át krízist a serdülő, aki önmagát helyét keresi a világban, élhet át krízist a fiatal felnőtt is, aki most lép be a munka világába, és próbálja megtalálni a helyét, próbál bizonyítani önmagának, és környezetének, élhet át az a felnőtt is, aki most lép a változókorba, és természetesen az idősebb korosztály is, akiknek a hanyatlás folyamatával kell szembesülniük és megküzdeniük.

A normatív kríziseken kívül akcidentális krízisekről is beszélünk, ezek olyan hirtelenül, váratlanul érkező megrázkódtatások, amelyek próbára tesznek bennünket, és ahogy fentebb is utaltam erre, a reményvesztettség, kilátástalanság állapotába sodorhatnak.

Ezek közül is, a Gyász, veszteségeink feldolgozásának tárgykörét érzem magamhoz legközelebb, és itt nem csak egy általunk szeretett személy elvesztésére gondolok, hanem a láthatatlan veszteségeinkre is, pl.:

 • a családunkban szerzett sebekre  
 • egészségünk elvesztésére
 • egy meg nem született gyermekre
 • egy olyan kellemetlen életeseményre, mely a mai napig rányomja bélyegét életünkre
 • egy felfedhetetlen titokra
 • egy álmora, amelyet fel kellett adnunk,
Vagyis olyan érzelmi terhekre, amelyekkel általában egyedül maradunk. Lehet azért, mert nem szeretnénk, hogy kitudódjon, lehet azért, mert nem szeretnénk másokat terhelni vele, de az is lehet, hogy azért, mert hiába vágyunk a megértésre, nem tudják megérteni szeretteink azt, amit átélünk, megélünk.   

Mindig nagyon hálás vagyok, amikor olyan személyt vezethetek el az Örömteli élethez, aki már hinni sem tud abban, hogy van kiút, és az ő élete is válhat örömtelivé! Elmondhatatlan örömmel tud eltölteni az, amikor sikerül visszaadnom az elveszett hitet, mindeközben támaszként szolgálhatok egy örömteli élet kialakításában!

Ilyen esetben, a közös munkánk során az első és legfontosabb célunk a holtpontról való kibillenés. Az ehhez szükséges néhány alkalmat követően kezdünk el dolgozni a személy lelki ellenállóképességének edzésén (reziliencia), amely elengedetetlen az Örömteli élethez, ezt követően pedig az érzelmi, lelki, társas és spirituális jóllét állapotának elérését tűzzük ki célként.

 

Kedves Olvasó!

Lehet, hogy már megfogalmazódott benned az, hogy érdemes lenne segítséget kérned, de nehezíti a helyzetet, hogy nem jártál még pszichológusnál, és nem tudod, hogy hogyan is zajlik egy-egy konzultáció, és ez a bizonytalanság hátráltat abban, hogy belevágj!

A biztonságérzeted növelése érdekében szeretném, ha pontos képet kapnál arról, mi is történik, amikor rászánod magad arra,  hogy segítséget kérj tőlem!  Először is fontos tisztázni azt,  hogy a pszichológiai tanácsadás célja  nem direkt tanácsok adása, hiszen sokkal nagyobb értéke van annak, amiért megdolgozunk, mint pedig annak, amit készen kapunk!

 1. Munkám során elfogadó attitűddel fordulok Klienseim felé, mindemellett pozitív pszichológiai szemléletben dolgozok.
 2. Ezáltallehetővé válik az, hogy az első találkozástól kezdve a megoldásépítésen dolgozzunk! 
 3. A közös munka során, nagy hangsúlyt kap a személyes erőforrások, belső értékek feltérképezése, ebben a beszélgetésen kívül, kérdőíveket is használok, melyek segítségével látjuk azt, hogy milyen erősségekre támaszkodhat az adott személy.
 4. Hiszek az önsegítő módszerek erejében,ezért fontos célom az, hogy a közös munka során, olyan technikákat, módszereket adjak át Klienseimnek, melyek segítséget jelentenek majd mindennapjaik során.
 5. Közösen személyes haladási tervet készítünk, és rendszeresen ellenőrízzük azt, hogy hogyan haladunk a kitűzött célok felé. 

Célom, hogy a találkozások során, beszélgetéseink által egy pozitív irányú változás tudjon elindulni az életedben!

Továbbá az, hogy olyan eszközöket adjak a kezedbe, amelyek segítségedre lehetnek a problémával való megküzdésben, és abban, hogy egy teljesebb, ÖRÖMTELI ÉLETet élhess,  melyben megéled az érzelmi, pszichológiai, szociális és spirituális jóllét állapotát.

Nem direkt tanácsadás!

A tanácsadás célja nem direkt tanácsok adása, hiszen sokkal nagyobb értéke van annak, amiért megdolgozunk, mint pedig annak, amit készen kapunk!

A megoldáson dolgozunk!

Munkám során elfogadó attitűddel fordulok feléd, mindemellett megoldásfókuszú szemlélettel, a pozitív pszichológiai eszköztárának segítségével dolgozok, hogy a megoldás építésén dolgozhassunk az első perctől kezdve!

Önsegítő módszerek!

Hiszek ezen módszerek erejében, ezért fontos célom az, hogy olyan technikákat, módszereket adjak át Klienseimnek, melyek segítséget jelentenek majd mindennapjaik során, továbbá fokozzák testi-lelki jóllétük állapotát!

Szokások

Fontos célom, hogy ne csak eredményes eszközöket adjak át, hanem a közös munka során olyan szokásokat alakítsunk ki Klienseimmel, amelyek szintén hozzájárulnak érzelmi, pszichológiai, társas és spirituális jóllétük növelésében és fenntartásában!

Olvasd el, mások mit éreztek a tanácsadás után:

Online tanácsadás

Vannak olyan esetek, amikor nem kivitelezhető a személyes találkozás. Ebben az esetben segítséget nyújthat az Online tanácsadás, mely Skype hívás keretében valósul meg.

Az Online tanácsadás során is látjuk illetve halljuk egymást, továbbá a Skype hang és képminőségének köszönhetően a metakommunikatív jelek nagyrésze ugyanúgy olvasható, mint a személyes konzultáció során. Ez azért fontos, mert ugye a kommunikáció nagy része a nonverbális csatornán keresztül zajlik.

Tudnivalók az árakról

*Az online tanácsadás feltétele az, hogy az egyeztetett időpont előtt minimum 4 órával a tanácsadás összege a számlaszámomra megérkezzen: Buzási-Végh Viktória (11773384-00931740).

Foglalj időpontot!

Időpontfoglaló rendszerem segítségével az időpontfoglalás rendkívül egyszerű, naptáram az alábbi gombra kattintva elérhető!